tiistai 10. toukokuuta 2022

Elämää Pohjois-Savossa, osa 1

Ajattelin muutamia ajatuksia kirjoittaa niin sanotusti ensimmäisestä vaiheesta Pohjois-Savosta. Tämä muuttohan menee ikään kuin sykleissä, kolmessa osassa. Ensimmäisessä osassa muutin huhtikuun alussa yksin asumaan Varkauteen, Kangaslammelle. Päädyin tänne ihan vain edullisen asunnon perässä, sillä maksan vuokraa rivitaloasunnostani vain 220e kuussa. Alkuun olin todella ahdistunut, enkä meinannut millään sopeutua yht´äkkiä asumaan taajamassa, kylän keskellä sijaitsevassa pienessä asunnossa. Myöskään pitkittynyt talvi ei helpottanut asettautumista kun tuntui, että aina on harmaata ja tuulista. Nukuin todella huonosti ensimmäisen viikon ja juuri kun pääsiäisloma läheni, huomasin oloni parantuneen ja aloin viihtymään edes joten kuten.

Kangaslammin lähiluontoa

Nyt yli kuukauden asuttuani täällä, en voi edelleenkään sanoa viihtyväni tässä asunnossa, mutta ympärillä oleva luonto tekee kyllä tehtävänsä ja auttaa parhaansa mukaan. Luonto on täällä uskomattoman upea ja lukuisat vesistöt saavat haukkomaan ihastuksesta. En malta odottaa, että päästään kunnolla asettautumaan ja retkeilemään uusissa paikoissa. Niin upeat kohteet ovat vain kivenheiton päässä, verrattuna kun asui etelässä. Onhan etelässäkin tietysti kaunista, mutta täällä on omanlaisensa, erilainen luontomaailma tutkittavana. 

Myös tämä Kangaslammin seutu on ihastuttavaa. Olin viikonloppuna retkellä yhden yön verran läheisellä luonnonsuojelualueella. Ihan tuli jo kesäiset fiilikset ja päätin että tänne muuttaessa alan ehdottomasti retkeilemään taas enemmän. Olen harmitellutkin sitä, kun retkeily on jäänyt vähemmälle kaiken muun ulkona vietetyn ajan myötä. Ja onhan ne kaikki koti- ja mökkihommatkin niin mukavia, mutta retkeily on ajanvietteenä ja harrastuksena sellaista leppoista hyvän mielen puuhaa. Ehkäpä se Markkukin innostuu taas uudelleen retkitouhuista täällä. Ainakin ylipuhuin sen jo ensi kesäksi 133 kilometrin Karhunpolulle itärajalle :)
Lintulajeja olen nähnyt ja kuullut paljon, mm. kaulushaikaran, käen, kuikan, harmaapäätikan, punakylkirastaita ja vaikka mitä.

Kävin Kolilla viime työreissulla Joensuussa!


Työt ovat lähteneet käyntiin hyvin. En tiedä voiko sanoa, että olisi helpompaa täällä, mutta siltä tuntuu. En tiedä. Toki sitten kun tulee jotain mistä en selviä, ei apujakaan oikein ole saatavilla sillä esimieheni on Tampereella ja muu tiimi. Mutta muuten viihdyn mainiosti. Työalue on laaja ja huomenna lähdenkin Joensuuhun ja Lieksaan, jossa joka kuukausi tulee käytyä muutaman päivän reissulla. 
Ja tuolta palattuani, aloitankin jälleen pakkaamisen sillä muutan seuraavaan osoitteeseen sunnuntaina! Ja tähän paikkaan Markkukin muuttaa sitten kesän aikana ja tämä tulee olemaan elämänmuutoksemme toinen vaihe. 
Löysin meille ihastuttavan pikkumökkerön metsän keskeltä, joten saan sanoa hyvästit pian "cityelämälle". Mutta tästäpä kirjoittelen lisää sitten myöhemmin.

Ensimmäisten päivien kuvia

Paljon uusia "lähilintuja"

Viikonlopun retkeltä, alkaa kesä saapua tännekin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti