maanantai 31. lokakuuta 2022

Hello Marraskuu!

Heipä hei pitkästä aikaa. 

Itseä on vaivannut kun en ole kesän jälkeen saanut aikaiseksi yhtään kirjoitettua tänne. Vaikka olenkin instagramissa pitänyt niin sanottua päiväkirjaa, olisi se harmi jos tämä kokonaan hautautuu unholaan. Siispä koitan jatkossa edelleen aina välillä kirjoittaa tännekin. 

On turha edes yrittää päivittää mitä kaikkea kesän ja syksyn välillä on tapahtunut, mutta jos viimeksi oltiin asettautumassa mummonmökkiin, onkin seuraava muutto jo näköpiirissä. Vaikka tässäkin kyllä varmasti talven yli pärjäisi, kyllä jotenkin kaiken muun kuorman päälle olisi ehkä kuitenkin mukava, jos taloon tulisi vesi. Myös se ettei tänne ole oikein koskaan kotiutunut, koska mökki oli kalustettu valmiiksi, on omat tavarat ollu ties missä. Nyt muutamme Lapinlahdelle, hieman pienempään asumukseen joka on aivan järven rannalla! Luulen, että saamme siitä rakennettua meille kodin tuntuisen kodin siihen saakka, kunnes on aika tehdä seuraava siirto. 



Vanhassa kotitalossa ei ole vielä saatu kauppoja lukkoon, ostaja siinä on ollut jo kolme-neljä kuukautta, mutta hän ei ole saanut omaa asuntoa myydyksi. Saattaa olla, että keväällä talo menee uudelleen markkinoille. Ja lisäksi, jos käykin niin, että talo ei mene kaupaksi millään parin vuoden aikana, palaamme sinne sitten. Ja ollaan siinä tapauksessa kokemusta rikkaampia ja saatu asua järven rannalla, minkä takia tänne lähdettiinkin. Joten fiilikset ovat tässä kohtaa oikein hyvät.

Aina niin ei todellakaan ole ollut, vaan erityisesti minä olen kipuillut paljonkin tästä koko härdellistä. Koko prosessi on ollut henkisesti älyttömän rankkaa ja katumus koko touhusta on välillä ollut suurta. Myös ajatuksia Savoon sopeutumisesta ollenkaan on ollut mielessä, mutta kyllä uskon jos ja kun vihdoin jonain päivänä saadaan se oma "unelmien" koti täältä, sopeudun oikein hyvin tänne. Tämä väliaikainen vaihe on vain ollut sietämätöntä. Toki hyviä hetkiä on mahtunut paljon myös joukkoon. 


Taloja ollaan käyty katsomassa ahkerasti, jos ei muuten niin ainakin se on ollut piristävää ja inspiroivaa. Tässä on saanut hyvää oppia mitkä seikat ovat meille tärkeitä omassa talossa ja ympäristössä. 
Koko syksyn olen myös käynyt joka kuukausi vanhoilla kotikulmilla ja se on ollut tosi mukavaa, vaikka raskastakin. Näillä näkymin en enää tammikuussa mene töihin sinne, mutta kyllä silti pitää käydä vähintään lintuja ruokkimassa mökillä :)

Marraskuu alkaa melko lämpimässä kelissä, nyt oli pari päivää aurinkoista ja pikku pakkasta mutta ennustukset näyttävät suhmua ja plussaa. Jännittävää nähdä millainen talvesta tulee.

Kuvat otettu tänään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti