lauantai 18. kesäkuuta 2022

Mummonmökkielämää

Taas on yksi ajanjakso vietetty Savonmailla mummonmökissä. Tässä juuri odottelen Markkua saapuvaksi (hän on ollut nyt viikon etelässä ja tuo meijän pakun tänne), ja lähdetään yhdessä sitten periaatteessa viimeisen kerran viettämään aikaa Pöytyän kotiin. Parin viikon päästä kun tullaan takaisin Savoon, teen itse hetken aikaa töitä jonka jälkeen lähdemme yhteiselle kesälomareissulle pohjoiseen. Reissun jälkeen Markulla alkaa työt uudessa opinahjossa, joten hänkään ei sitten etelään enää sen koommin mene. Toki talojuttuja tulee olemaan varmasti jossain vaiheessa edessä, mutta ei ainakaan vielä ole kukaan sinne muuttamassa. 
Mulla on menoja etelään edelleen joka kuukausi työn puolesta, joten pääsen aina silloin hoitamaan asioita. 
Meijän Savon koti 


Nyt oli erilainen jakso täällä tosiaan, kun ensin Markku vietti mummonmökissä viikon ja heti perään äiti tupsahti tänne muutamaksi päiväksi, joten yksin ei ole hirveästi tarvinnut nyt olla. Myös koirat jäivät mulle seuraksi tänne. Äitin kanssa kierreltiin Kuopion nähtävyyksiä, käytiin muunmuassa Puijon tornissa, kauppahallissa ja ostoksilla. Lähdettiin myös Rantasalmelle Järvisydän kylpylään, jonne ei täältä kovin pitkä matka ollut. Olen aina haaveillut sinne menemisestä, mutta ehkä pelkkä kylpyläkäynti ei niin kovin kummoinen ollut, enemmän se selvästi sopii pariskunnille majoituksineen ym. Mutta oli kiva käydä.

Äiti ja koirat


Kelit ovat olleet kesäiset, paitsi viimeiset päivät olivat hurjan kylmät ja sateiset, mutta tänään saipi taas herätä auringon valoon. Oon käynyt nyt päivittäin aamu-uinnilla järvellä, mikä on ollut tosi virkistävää. Kävelyillä on saanut mennä varovaisesti, sillä täällä on todella paljon punkkeja. Alkuun jopa hieman järkytyin siitä määrästä. Eräänä kertana sain noukkia Hallista yli kymmenen punkkia, kun oltiin tultu heinikkoiselta metsätieltä. Sinne emme siis enää olla menty, vaan pysytelty isommilla teillä. Kyllä silti Hallista saa lähes joka päivä yhden pikkuotuksen nyppäistä irti. Pihalla punkkeja ei onneksi niin paljon ole. 


Seuraavat pari viikkoa on tarkoitus muuttopakata tavaroita, viettää aikaa mökillä (pystytetään laavu sinne juhannuksena), käydä näkemässä iskää ja veljen perhettä sekä hoitotätiä ja tehdä tietysti töitä. Lomaa pidän tosiaan kaksi viikkoa heinäkuussa ja elokuussa yhden viikon (Ruotsin vaellusreissu) sekä yhden sitten jossain vaiheessa myöhemmin. 

Pihasauna

Käytiin leffassa ja Kuopion torilla syömässä makkaraperunat

"Meijän" ranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti