tiistai 30. tammikuuta 2018

Stressivapaa viikonloppu

Ihana viikonloppu takana. On mulla niin huikee poikaystävä kun järjestää mulle jotain tälläistä <3 Niin sitä jälleen palautui mieleen oman ajan tärkeys, rentoutuminen, oleminen ja nautiskelu. Tehdä asioita joista tulee hyvä mieli.
Viikonlopusta parhaiten jäi mieleen äärettömän hyvä ruoka sekä saunominen ja lukuisat pulahdukset avantoon ja tietysti tärkeät oivallukset joita aina hiljaisuudessa mieleen juolahtaa.
Vietin viikonlopun siis Mielen Päällä-retriitillä, jonka vetäjinä toimivat Jutta ja Juha, (ne teeveestä tutut 😄). 
Retriittikeskuksena toimi Hauholla Uiskola-niminen paikka, mikä toimii erilaisina virkistys- ja juhlatiloina. 
Jokaisella oli omat huoneet, joista oli näkymä järvelle mikä ei tosin tähän vuoden aikaan ihmeellinen ollut mutta paikan erikoisuus ja ihanuus oli kyllä ehdottomasti kelluva sauna järvellä.

Retriitin teemana oli Elämänilo ja onnellisuus, ja voin sanoa että ainakin minä lähdin retriitiltä onnellisena kotia kohti. 
Jutta ja Juha pitivät pari aihetta käsittelevää tuokiota keskustellen itsetuntemuksesta ja tietoisesta läsnäolosta. Muuten kokeilimme paljon rilaisia meditaatioharjoituksia jotka tuntuivat kyllä toimivan ja joita voi omassa arjessa harjoittaa mieluusti jopa päivittäin tai ainakin viimeistään silloin kun tuntuu menevän liian lujaa ja stressikäppyrät nousevat ihan liikaa.
Tarjolla oli myös lisänä erilaisia hemmotteluhoitoja joista minä päädyin lopulta perushierontaan pitkästä aikaan.
Molempina iltoina oli sauna ja lauantaina myös palju. Menin hieman myöhempää kuin muut saunomaan jonka seurauksena sain olla ihan yksin rentoutumassa löylyissä. Pulahdin tosiaan avantoon lähemmäs kymmenen kertaa kun kerrankin oli aikaa 😄 Myös lämpimässä paljussa oleilu keskellä hiljaisuutta oli niin rauhoittavaa. 

Retriitillä suositeltiin kokeilemaan hiljaisuutta ja olemaan ilman puhelinta ja tuntui kyllä että lähes kaikki noudattivatkin tätä. Onhan se ihan eri kun oikeasti sulkee kaikki häiriöntekijät pois ja keskittyy vain itseensä. Suosittelen muuten sitä ihan kaikille aina välillä ilman retriittejäkin :)
Minä ainakin aion edelleen moista harrastaa ja päätinkin että aion muutaman kerran vuodessa viedä itseni pienille "omille lomille" johonkin hiljaisuuteen. Välillä se voi olla vaikka telttailu tai mökkeily tai sitten hemmottelua missä on täyshoito. Pääasia on että sulkee puhelimen ja ihan vaan on <3


Meditaatiotila
Kelluva sauna <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti