tiistai 22. tammikuuta 2019

Köyhän naisen hiihtovaellus

Niin kova kaipuu ulkona yöpymiseen oli, että todella lähdin viikonloppuna laavulle nukkumaan. Nimesin retkeni "köyhän naisen hiihtovaellukseksi" syystä, että se oli niin yksinkertainen ja helppo toteuttaa. 
Ei vaatinut etukäteisvalmisteluja juurikaan. Illalla tuntia ennen keräsin kamppeet rinkkaan. Tarkoituksella jätin ruuanlaittovermeet pois, ja pakkasin helposti syötävät eväät ja keitin termariin teen valmiiksi.

Alunperin oli tarkoitus, että olisin testannut ostamaani ruokatermaria, siten että olisin vain kuumentanut veden sinne ja laittanut pastapussin tekeytymään.
Mutta siinä päiväsaikaan intouduin laittamaan pihakotaan tulet ja tein hernaria ja lättyjä semmoset annokset, ettei olisi millään enää kyennyt syömään lämmintä ruokaa illalla siellä laavulla.
Siispä otin iltapalaksi vain sienipiirakkaa ja suklaapatukan.
Myös aamuksi olin tehnyt voileivän vaan, koska tarkoitus oli hiihdellä siitä sitten kotiin aamupuurolle.
Iltakymmeneen asti laavulla loisti hiihtoladun valot..

Keksin mennä yöksi lähilaavulle, eli noin kymmenen kilsan päähän Hevonlinnaan. Siellä on talvisin aina ajetut ladut ja korkean harjun päällä tönöttää laavu, missä ei varmasti liiemmin yöpyjiä koskaan ole.
Sain siis ihan rauhassa olla.
Sen verran vielä helpotin retkeäni, että illalla Markku heitti minut sinne alueelle, josta sitten hiihdin loppumatkan. Mutta aamulla tosiaan hiihtelin takaisin kotiin. Näin sain treeniä myös rinkka selässä hiihtoon.

Rinkkaan olin pakannut kaksi makuupussia plus ohuen puuvillalakanan. Alustaksi perus solumuovin, koska ilma-alustani ei toimi pakkasilla. Ja koska kovalla alustalla on hirveintä nukkua mitä tiedän, otin "luksuksena" mukaani fleece- ja villahuovan sekä lampaantaljan! Ai että, kyllä kelpasi nukkua.
Ja todellakin, sain jopa nukuttua suht hyvin. 
Sekä jälkiseurauksena, olen nyt nukkunut aivan älyttömän hyvin myös kotona, eli jatkossa aina kun mulle tulee huono unikausi, menen retkeilemään vähintään yhdeksi yöksi luonnon helmaan 😄


Ihan mielettömän kiva ja onnistunut pikku "hiihtovaellukseni" oli, että mieli jo tekisi uusille retkille.
Olenkin nauttinut nyt niin paljon näistä lumi- ja pakkaskeleistä. Tänä aamuna meillä oli jo -30 astetta!!! Ja mää tykkäsin <3

Mutta yöllä metsän valaisi kirkas kuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti