sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Rauhallisesti uuteen vuoteen

Tässä minun mottoni alkaneelle vuodelle. Tämä tosin vaatinee minulta melkoista ponnistusta ja mielen hallintaa, mutta yritys on kova 😄
Huomasin nimittäin mitenkä stressi taas nosti päätään, kun työhön paluu koitti. Joten nyt on vapaapäivät otettu suht iisisti. Ja töissäkin koitan muistaa laskea kymmeneen ja hengittää syvään, kun jokin asia koittaa kaatua päälle.

Ongelmani on vaan se, etten millään osaa vain olla. Saatan suorastaan kauhistua ajatusyhtälöstä vapaa ja kotona. Ja näin pimeän aikaan tämä vielä korostuu, kun ulkona olo on aika rajoitteista. Kesällä sitä kun häärää piha-askareissa vaikka vielä iltakymmeneltä.
Silti saan itseni nopeasti puhkipoikki kaikella touhuamisella, ja sitten ihmetellään kun kaikki kiukuttaa ja väsyttää. 

Mutta nyt viikonloppuna olen ottanut ainakin mieleltäni tyynesti. Vähäsen tein kotiaskareita, kuten joulukoristeiden keräily, pientä (kaappien) siivousta, ruuan laittoa, kaksi kertaa pitkällä kävelyllä (tiedän, olen mahdoton) mutta myös teeveen katsomista ja pleikkarin peluuta! Ja illalla meditointia ja joogaa, jospas se auttaa nukkumisessa..
Hmm, tältä näyttää siis tyypillinen "älä tee mitään"-päivä minulla.. 

Maailman paras <3

Tänään myös melko rauhallinen päivä jatkui, vaikka käytiinkin hiihtämässä "pikku-Lapissa", eli Harjureitillä. Noin 15 kilsan lenkki sivakoitiin, ja pidettiin myös evästauko laavulla. Pakkohan se oli pitää ulkosalla kaakao ja pulla hetki, kun kerran Markku eilen leipoi kaksi pellillistä korvapuusteja :)
Mutta ai että, hiihto oli ihanaa. Toivottavasti lumikelit jatkuvat, jotta voi käydä enemmänkin. 


Vaikka nyt maltilla pitää elellä päivä kerrallaan, ajattelin huomenna mennä kokeilemaan Zumba tuntia. Ja jos tykkään, tulisi siitä mulle uusi harrastus maanantai iltoihin. 
Pari kertaa viikossa pyrin käymään salilla. Keskiviikkoisin on venäjän oppitunti. Joogaa harrastan pitkälti kotona itsekseni, mutta tilaisuuden tullen käyn aina viikolla ohjatulla tunnilla. 
Avannossa haluaisin käydä myöskin pari kertaa viikkoon, sekä juoksemassa tai pitkillä kävelyillä/(hiihtämässä), jotta saa ulkoilmaa reippailen.
Jossain vaiheessa keväällä pitäisi aloittaa kuntokeskuksen pyörä/spinning tunnit, jotta kunto nousee syksyn pyörävaellukselle. Niin ja keväällä starttaa taas suunnistukset..
Ratsastamassa olisi myös ihana ehtiä käymään (ensi viikonloppuna mennään yhdessä tunnille!).
Ja kaiken tämän lisäksi, haluaisin mennä kansanopiston "Rakenna oma nukkekoti" kurssille. Ja ties mille kurssille. 

Eli ei mikään ihme, jos välillä kärsin pienestä stressistä. Ja kirjoituksen otsikko oli näemmä myös harhaanjohtava 😄 
Onneksi vain pari näistä olisi viikossa vakipäivinä, joten muita voi ja pitää säätää oman jaksamisen mukaan :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti