lauantai 7. syyskuuta 2019

Varusteet viikon vaellukselle

Koko viikon ajan olen tässä pohdiskellut varusteita ensi viikon Muotkan vaellukselle ja kerännyt epämääräistä röykkiötä vintin lattialle.
Tänään sitten vihdoin aloitin varsinaisen pakkaamisen.
Itseni ja muiden iloksi sekä hyödyksi, kuvasin mitä kaikkea mukaani otankaan. 
Näin on myös helpompi seuraavalla kerralla pakata rinkka, kun nyt on kaikki (toivottavasti) mietitty tarkkaan. 
Yleensä kun aiemmin en ole niin super tarkkaan miettinyt asioita loppuun saakka..



Intouduin jälleen ostamaan uuden (käytetyn!) teltan, kun hyvään hintaan sain laatuteltan. Tämä Hillebergin Akto on tilava yhden hengen teltta, kevyt, 4 vuoden ajan sekä helppo ja nopea pystyttää. 
Alkuun oli tarkoitus ottaa isompi teltta, mutta telttakaverini osti myös itselleen teltan, joten näin ollen joudun (saan) olla yksinään teltassa. 
Mutta luulenpa, että se on oiva ratkaisu, koska itseni tuntien, kaipaan kyllä todella paljon omaa rauhaa iltaisin, jos päivä on mennyt isossa porukassa.
Luulen myös, että suurin osa meistä erätovereista telttailee ihan omissa oloissaan tällä pitkällä vaelluksella.

Rinkkana mulla on Haltin Sarek 75. Olen kuullut, että tämä ei se kestävin ole, niin saas nähdä mitenkä jaksaa. Tähän asti on kyllä toiminut moitteettomasti.
Vaelluskenkiä en ota laisinkaan, vaan kumisaappailla tallustan koko reissun. Syystä, että todennäköisesti satelee ainakin jonkin verran, aluskasvillisuus on (aina?) märkää, runsaasti purojen ylityksiä enkä jaksa koko aikaa vaihtaa crokseihin..
Saappaat ovat Sievin light boot laces. 
Ihan mielenkiinnolla haluan testatakin, kuinka vaellus sujuu pelkillä kumppareilla. 

Tavoittelin tosiaan 17 kilon rinkkaa, koska se olisi kolmannes omasta painostani (ja suositeltu määrä), mutta loppujen lopuksi 19 kiloon meni. 
Se ei tosin raskaalta tunnu, joten en ota huolta siitä. Itselläni kuitenkin hyvä kunto ja tämäntyylinen kestävyysurheilu on vahvuuteni. 
Vaellusvaatteina päällä nyt olisi Revolution Racen trikoopökät, merinopaita sekä ohut takki päällä. Jalassa parit sukat, merinoa ja villasekoitetta. 

Vedenpuhdistinta mietin pitkään, ja ainakin toistaiseksi sen ajattelin kantaa mukanani, vaikka ollaankin Lapin puhtaiden vesien äärellä.
Mutta. 
Nyt on muutamat tapaukset uutisoitu, että on tullut sairastumisia myös pohjoisesta, kenties kun nykyisin liikkuu niin paljon porukkaa..? sekä kuulin myös, että purovedet olisivat heikot tällä hetkellä Muotkalla, jolloin saastumisriski olisi suurempi. 
Hmm, vähän tyhmä olo kun olen juonut ojastakin vettä Pohjois-Karjalassa, ja nyt ottaisin Lapin erämaahan puhdistimen... 

Alla tosiaan kuvat, toivottavasti niistä saa selvää. Suurin osa suoraan kaapattu instagramin momentseista. 

Makuupussi+sisäpussi, ilmatäytteinen alusta sekä vara-alusta
Vaatteita
Uusi telttani! <3 (kuva edelliseltä omistajalta)
Ruuat
Kaasun menekkiä en tiedä, joten mukaan otan keskikoisen ja pienen kaasun..
Tilpehöörit, lääkkeet, EA ja hygieniatarvikkeet
Valmiina matkaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti