sunnuntai 17. marraskuuta 2019

KIvaa yhdessä viikonloppu


Meillä on ollut aavistuksen erilainen viikonloppu meneillään, sillä käytiin pitkästä aikaa ulkona syömässä ja keikalla. Oltiin kotonakin vasta puoli kahden aikoihin yöllä.
Tämä oli oikeastaan mun suunnittelema synttäriyllätys Markulle, vaikka itse syntymäpäivä onkin vasta joulukuussa.
Mutta koska joskus haaveiltiin Steve´n Seagullsin keikasta, ja tämä sattui esiintymään nyt Naantalin kylpylässä, ajattelin että tässähän on nyt hyvä tilaisuus lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Iltaan kuului myös ruokailu kylpylän Solei ravintolassa. Olin valinnut buffetin sijaan kolmen ruokalajin menun, jotta sai rauhassa olla pöydän äärellä, eikä koko aikaa jonottamassa ruokaa.
Ruoka olikin oikein maukasta, vaikkakin ehkä turhan pienet annokset, paitsi eikös ne aina vähän tahdo näissä menu kokonaisuuksissa ollakin..
Alkuun nautittiin omena inkivääriglögit ja talon leipää. Alkuruokana oli pinaattinen leipäjuusto, pääruokana itse valitsin ylikypsää lammasta ja Markku otti kalaa. Jälkkärinä oli joku suklaahässäkkä.
Jälkkäri

Saimme aikaa kulumaan ruokailussa ihan hyvän tovin, mutta ennen keikkaa ehdimme kuitenkin käydä aulabaarissa juomassa vielä yhdet juomat.
Oli ihan kiva kun oli kaikenkaikkiaan rauhallinen tunnelma. Myös keikka sujui rauhallisesti vaikka kyseessä olikin menevää musiikkia soittava orkesteri. Yleisöä paikalla oli mutta ei onneksi tungosta ja mekin pääsimme seuraamaan esitystä ihan lavan eteen. 
Tosi kiva ilta siis, ja Markku piti myös yllätyksestä.
Annoin hälle kuitenkin lisäksi lahjan, kun hellyin ostamaan "hömppää" eli kalastustarvike joulukalenterin 😄
Steve´n Seagulls

Seuraavana aamuna teimme yhdessä herkullisen aamupalan. Oli pekonia, sämpylöitä, maksamakkaraa, marjasmoothieta ja mehua. Ja tietty teetä ja kahveeta. Ei kuitenkaan mitään övereitä, mutta oli mukava nauttia pitkästä aikaa yhdessä myös kiireetöntä aamiaista. 
Illalla meillä oli suunnitelmissa tehdä pitsaa, ja niin teimmekin ja katsoimme leffaa.
Ulkosaunassa tuli käytyä myös. 
Tänään puuhastellaan myös kotosalla, Markku tekee töitä ja minä ajattelin kirjoittaa tekstejä. 
Ulkoilua myös varmasti jossain vaiheessa, vaikka edelleen ääretön harmaus jatkuu. Eipä ole paljoakaan aurinko ilahduttanut meitä hetkeen...


Eräkoulua oli itselläni näillä näkymin tällä viikolla vuoden viimeiset kerrat. Muutama kurssi siellä olisi vielä (ei pakollista), mutta luulen että jätän menemättä ja keskityn välillä rauhoittumiseen ja omien töiden tekemiseen. 
On se kuitenkin sen verran stressaavaa ollut yhdistää nämä kaksi.
Uusin myös kalatentin ja tällä kertaa sain kaikki oikein. Viimeksi oli ollut neljä väärin mutta nyt on erittäin tyytyväinen olo ja hyvät lähtökohdat seuraaviin lajitunnistus tentteihin, sillä näistä kaikista lasketaan kokonaisprosentit. Nyt mulla on esimerkiksi enemmän pelivaraa lintutentissä, koska se tulee olemaan varmasti haastava. (95 lintua plus 20 laulanta tunnistusta).


Parin päivän kurssi, jolla nyt olin, oli ryhmäytymistä ja esiintymistaitoa. Kurssi oli äärettömän hyvä! 
Kenties paras kurssi koko koulun, ja se on hämmästyttävää sillä oikeasti minähän inhoan kaikkea ryhmäjuttuja sekä esiintymistä 😄 
Mutta se oli niin mielenkiintoinen, hauska ja siinä oikeasti oppi paljon itsestään.
Ensimmäisenä päivänä leikimme paljon erilaisia leikkejä. Niiden tarkoitus oli sallia mokailut ihan huomaamatta. Ja se toimikin! 
Niin paljon sai nauraa itselleen ja muille koko ajan. Teimme myös yhden pienen esiintymisharjoituksen pareittain. 

Mutta seuraava päivä olikin jännittävämpi, sillä saimme tehtäväksi esiintyä yksinään muiden edessä 10 minuuttia ja kertoa jostain asiasta.
En alkuun hätkähtänyt tehtävää, sillä yhdellä joogaleirillä missä olin ollut, oli vastaava tehtävä ja se jälkeenpäin tuntuikin helpolta puhua vartin kun toiset vain kuuntelivat. 
Aihettakaan en stressannut, koska ajattelin höpöttää vain omasta elämästäni ja tulevaisuuden haaveista.

Mutta vähän kuin lennosta, päätinkin vaihtaa aihetta. 
Halusin haastaa itseäni enemmän kun kerrankin oli mahdollisuus, ja meitä oli ohjaamassa ammattilainen (teatteritaiteen ohjaaja).
Ensin mietin mistä oikein kertoisin, kun en tiedä mistään mitään kovin paljoa vaan enemmänkin kaikesta vähän.
Kunnes välähti, ja keksin kertoa työstäni tuholaistorjujana. Siitä aiheesta ei kukaan muu paikalla olija tiennyt, joten olin todellakin sen aiheen asiantuntija (vaikka muuten en todellakaan ole vaikka ehkä pitäisi..)

Kerroin pääasiassa jyrsijätorjunnasta, koska se lienee yleisin riesa kotioloissa.
Esiintymisen kuului, että ohjaaja keskeyttää vähän väliä ja kyselee tunnelmista ja antaa neuvoja mikä voisi auttaa.
Mua ei suuren suuresti jännittänyt esiintyä, vaikka toki tunsin että vapisen ja ääneni tärisee. Mutta olikin todellinen yllätys, kun ohjaaja sanoi, ettei yleisössä sitä edes huomaa!
Olin ihan että mitäääh. 
Tämä oli oikeasti todella positiivinen yllätys, sillä olen pitänyt aina itseäni niin huonona esiintyjänä. Vaikka en ole ikinä esiintynytkään. 
Mutta olen kyllä työstänyt pelkoja ja jännitystä jo vuosia itsessäni, joten se lienee auttanut. Nimittäin olen ollut aivan älyttömän arka, että koulussakin aina lintsasin jos piti esiintyä. Mutta enää en vain välitä vaikka posket punoittaa, sillä siihenkin tokaisen vain, että onpa mukava saada vähän väriä kalpeaan ihoon 😄

Eli kaikenkaikkiaan tämä sujui hyvin ja oli jopa mukavaa. Ja siitä huolimatta että en ollut valmistaunut tähän mitenkään, koska vain hetki ennen omaa vuoroani vaihdoin aihetta. Meillähän ei saanut olla lavalla mitään muistiinpanoja. 
Eniten jännitin nimittäin sitä, osaanko puhua sujuvasti ja loogisesti kun ei ole mitään runkoa mihin tukeutuisi.
Erittäin kiva kurssi ja niin hyvillä mielin jäin "joululomalle" koulusta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti