sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Lumi tuli - lumi suli

Saimme iloita kokonaisen yhden päivän ensilumesta. Torstai iltana se alkoi, ja lauantaina kun heräsi, oli se poissa.
Ja tänä aamuna kun heräsi, tuli kaatamalla vettä. Itseasiassa koko päivän on satanut reippaasti vettä. Piha ja hiekkatiet ovat upottavaa liejua. On tässä kestämistä 😄

Aikani kiukuteltua asiasta, päätin tehdä jotain. 
Hain sukset navetasta ja monot vintiltä, ja hurautin Paimion Paippiin, eli hiihtotunneliin.
Kyllä hymy levisi naamalle siellä sivakoitaessa reilun tunnin. Aivan mahtavaa!
Olen joskus ehkäpä kymmenen vuotta sitten käynyt tuolla kerran tai pari, mutta silloin se muistaakseni tuntui puuduttavalta kiertää 700 metrin tunnelia, mutta nyt ei olisi millään malttanut lopettaa.
Piti kuitenkin siitä sitten lähteä iskän luokse isänpäivä teelle, mutta Markku jo ehdotti jos mennäänkin yhdessä ensi viikonloppuna. Jee :)


Ihan hyväkin kerätä hiihtokuntoa talven tulevia vaellusreissuja silmällä pitäen. Pitäisi ehkä myös alkaa harrastamaan renkaanvetoa tuolla hiekkateillä. Siinä varmasti yks jos toinenkin maajussi hieroisi silmiään, että mikä outo tuolla menee. Mutta se olisi siis mainiota treeniä ahkion vetämiselle.
Nimittäin suunnittelen muutamaakin hiihtovaellusta tälle talveen. Jostain syystä nämä talvivaellukset kiehtovat jopa enemmän kuin kesä..

Jee, hiihtämässä :)

Eilen puuhastelin kodalla harjoitellen eräruokien valmistusta. Sain nimittäin muikkuja tuliaisina eräältä tutulta kalastajalta pohjoisesta. 
Pyöräyttelin muikut suolatussa ruisjauhoissa ja heitin voin kanssa pannulle. Muutama minuutti siinä ja valmis. Kylkeen tein myös paistettuja perunoita sekä sitruuna/tilli creme fraichea. 
Itse en juuri kalasta välitä, mutta Markku tykkäsi. Ja toki itsekin vähän maistelin. Ei pahaa mutta kun en kalaan ole tottunut, niin ei sitä jotenkaan osaa syödä 😄

Sisu ja iso muikkusaalis

Tarkoitus oli myös fiilistellä piilopirtissä enemmänkin, mutta koska siellä ei ole pidetty tulia varmaan vuoteen, saatiin tietysti savut päälle. Eikä se oikein laantunut ennen kuin saunaan pisti tulet. Joten yöpymään en sitten savuntuoksussa alkanut, mutta ensi viikonloppuna parempi onni.


Suunnistusnäytön kävin muuten uusimassa torstai iltana, ja tällä kertaa kaikki sujui hyvin ja pääsin maaliin kuivin jaloin. Rastit löytyi helposti eikä onneksi ollut jäänyt mitään ahdistuksia viime kerran toilailuista. 

Piilopirtti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti