sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Saaristolaistreffeillä Herrankukkarossa

No niin, eilen vietimme vihdoinkin meidän perinteisiä ystävänpäivätreffejä. Tänä vuonna hieman myöhässä, koska helmikuussa oli niitä muita reissuja.
Meillä on tosiaan tapana vuorotellen järjestää jonkinlaiset yllätystreffit, ja nyt oli mun vuoro olla järjestäjän roolissa. 
Koska tykätään saunomisesta (ja käydä testaamassa erilaisia saunoja), avannosta ja uusista paikoista, oli tämä Herrankukkaron "Avantoon - savusaunatapahtuma" mitä mainioin treffipaikka meille!

Päivä alkoi Herrankukkaron isännän pitämällä pienellä esittelyllä, jonka jälkeen oli vuorossa vapaata saunomista, uintia ja paljussa kelluntaa. Savusaunoja oli käytössä kaksi, ja ne oli mielettömän upeita! Toinen niistä oli valtava, 124 paikkainen maasavusauna sekä toinen sitten vähän pienempi, "kyläsavusauna". 
Alueella on yhteensä neljä savusaunaa.  Paljuja oli myös useampi ja erikokoisia. 
Me kävimme muutaman kerran avannossa sekä pari kertaa nautiskelemassa paljussa. Vaikka tapahtumaan oli otettu noin 80 ihmistä, ei ahdasta ollut, koska no, tilaa oli hyvin.


Tämän jälkeen vuorossa oli vielä saaristolaistyyliin päivällinen noutopöydästä. Kalaa tietysti oli runsain mitoin, mutta paljon myös muutakin. Minäkin jopa maistoin puna-ahventa sekä savustettua silakkapihviä. Tarjolla oli myös herkullista saaristolaisleipää. 
Meillä oli oikein onnistuneet rehvit, ja Markku myös tykkäsi kun ei ole aiemmin paikassa käynyt, tai edes Rymättylässä. 
Suosittelen todella näitä Herrankukkaron tapahtumia. Näyttävät järjestävän kuukausittain erilaisia teemapäiviä. 
Kesällä olisi varmasti huippua mennä, sekä myös oikein lumiseen ja kylmään aikaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti