lauantai 23. maaliskuuta 2019

Tervetuloa luovan tilan huoneeseen!

*Yhteistyössä Karhuvuoren Terveyspalvelu

Jo ajatus kahdesta olohuoneesta, saatika kahdesta teeveestä tai sohvasta, sai oloni pikkaisen ahdistuneeksi. Mutta mitä sitten keksiä yhdelle "ylimääräiselle" huoneelle, mikä sijaitsee keittiön ja sen oikean olohuoneen välissä? Minkä läpi kuitenkin kuljetaan aina.
Aluksi meillä olikin siinä myös pienempi televisio ja sohva. Mutta miksi, kun niitä ei kuitenkaan käytetty ikinä. Joten ne saivat ensitöikseen lähteä. 
Ja siitä alkoi ideointi "luovan tilan huoneeksi", jossa voi rentoutua joogaamalla, maalata tauluja sekä kirjoittaa runoja. Lukea mukavasti istuen kirjoja ja tehdä vaikkapa töitä pöydän äärellä.Vehreyttä huoneeseen tuo värikkään tapetin lisäksi, muutamat viherkasvit sekä aina ajoittain ostama viikonloppukimppu. Myös huoneen vanhaa ovea koristaa itse tekemäni kasviryijy, jonka tekemisestä muuten tuli innostuttua enemmänkin. Ja ylipäätään kaikenlainen luonnollisuus luonnonmateriaalien kautta, on tämän huoneen juttu.

Huoneen yhteen nurkkaukseen päätyi minun työskentelypisteeni, eli paikka kannettavalle sekä muulle paperitilpehöörille. Olin jo aikeissa myydä tämän aikoinaan Ikeasta ostamani valkoisen piirongin, mutta tähänhän se sopii mainiosti. Siinä on myös sitä vanhan tyylin henkeä.
Piirongin päällä koristaa iso sulka, koska mielestäni se jotenkin tuo tunnelmaa sielukkaaseen runo maailmaani.
Pitäähän runoilijalla sulka olla!
Ikean piironki, tapetti Vallilan mallistoa

Yksi lempparini on Karhuvuoren Terveyspalvelun Zafira-shopista saatu pyökkinen jakkara, jonka päällinen on lampaantaljaa. Villapuodin varastomyymälästä Kotkasta sekä heidän zafira.fi-verkkokaupasta saa mitä pehmoisempia ja lämpimimpiä lampaanvilla- ja taljatuotteita. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa! 
(Koodilla Nina-2019 saa 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista, jakkaroistakin 30.6.2019 asti!)
Jakkaraa voi käyttää sellaisenaan, mutta on se meillä toiminut myös Sisun sekä kissojen suosikkipaikkana, lämmittäähän se kivasti. Mutta toimii myös hyvin yhteen esim. valolyhdyn kanssa tuomaan tunnelmaa.

Ihanan pörröinen lampaantalja jakkara <3


Värisävyinä huoneessa toimii loistavasti puun sävyt, vihreät kasvit, vaaleansävyiset taljat sekä murretun väriset tekstiilit. 
Lattialla oleva iso matto tuo myös kaipaamaani boheemiutta ripauksen. Ja olen lattiallekin heittänyt yhden taljan, jonka päällä harjoitan yleensä aamun joogat auringon noustessa ja valaistessa huoneen. On kyllä paras tapa aloittaa uusi päivä!

Huoneen tarkoitus on välittää rentoa fiilistä, ja hyvin se toimii ilman sitä sohvaa ja telkkariakin! Löhöilypaikkoina täältä löytyy ikivanha kiikkustuoli sekä 90-luvun huippusuosittu pyöreä rottinkituoli ja nojatuolina toimii myöskin rottingista valmistettu, lampaantaljalla sekin pehmoistettu :) Jalkoja voi sitten lepuuttaa mukavasti rahilla. 

Lempparikirjoja tällä hetkellä..
Rujo, mutta kaunis kimppu

Yksi huoneen katseenvangitsijana toimii vanha Singerin pöytä, jonka Markku osti silloin, kun saimme tietää muuttavamme tänne vanhaan maalaistaloon. Ihan toimiva peli se on, mutta tällä hetkellä se toimittaa virkaa lähinnä sisustuspöytänä. 

Vielä kun mahdollisesti tulevana kesänä avaamme lattiat, saamme kaivettua piilossa olevat lautalattiat esiin, jolloinka maalaamme ne valkoiseksi, tulee huoneesta melkeinpä täydellinen!

Seuraavaksi sisustusvimma iskee Markun työhuoneeseen/olohuoneeseen, mutta koska täällä maalla ei kiirettä tunneta, ei valmistumisesta ole tietoa. Menihän mulla tämänkin huoneen kanssa pari vuotta 😄

Vanha Singer
Namaste
Mitä kaikkea kuivatuista kasveista saakaan tehtyä, vaikkapa kasviryijyn!
Oma pieni maalausnurkka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti