sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Yhden yön retki Nuuksion kansallispuistoon

Kaikista "varoituksista" huolimatta - päätin lähteä retkeilemään Nuuksion kansallispuistoon. Ja varoituksella tarkoitan sitä seikkaa, että omaa rauhaa ja hiljaisuutta hakevalle, Nuuksio ei ehkä liene paras paikka siihen tarkoitukseen. Mutta mutta..., kyllä minä sieltä onnistuin myös hiljaisuudenkin löytämään, vaikka retkeilemässä samaan aikaan tosin oli muutama muukin, sateisesta viikonlopusta huolimatta.

Vähän olin tiedustellut ja tutkaillut etukäteen, missä olisi Nuuksion rauhallisemmat kolkat, ja sen perusteella suuntasin Iso-Holmaan. Auton jätin Siikaniemen parkkikselle ja sieltä löysinkin retkiseuraksi uuden tuttavuuden. Luonto yhdistää kyllä todella helposti samanhenkisiä ihmisiä, joten halutessaan, saa aina varmasti seuraa. Itse kyllä rakastan kulkea paljon yksinään, ja tämänkin reissun päätteeksi aloin toden teolla suunnittelemaan pidempää yksinvaellusta, jo ensi kesäksi..?

Nuuksio kyllä ihastutti kauniin luonnon ansiosta täysin. Runsaasti vesistöjä - pieniä kauniita lampia metsän keskellä. Niin vehreää, ja salaperäisen oloista metsikköä, suoalueita.., että oli vaikea uskoa olevansa niin lähellä pääkaupunkiseutua. Enpä yhtään ihmettele miksi se onkin niin suosittu paikka.


Niin, suosittu toden teolla. Vaikka oli tosiaan sateinen viikonloppu, ja jotenkin kuvittelee sen edes vähän hillitsevän niin ehei.., Iso-Holmassakin oli iso koululaisryhmä telttaretkellä, mutta siinä onneksi oli myös toinenkin nuotiopaikka parin sadan metrin päässä, joten heidän hieman äänekäs leireily, ei edes haitannut. 
Tähänkin nuotiopaikalle tosin saapui vielä illan aikana muutama retkeilijä lisää sekä pieni partiolaisryhmä.
Mutta on oikeasti tosi hienoa, että nuoretkin retkeilevät ja oppivat taitoja luonnossa olemiseen. 

Mulla oli taas tarkoitus testata uutta telttaa, minkä ostin hiljattain. Päädyin ostamaan pitkän pohdinnan jälkeen Fjällrävenin Abisko Lite 3:sen, mikä oli joo kallis, mutta varmasti kestää hyvällä huolenpidolla vuosikausia. 
Mulle teltan kriteereinä olivat; kevyt mutta tilava, helppo ja nopea kasata, tunturisäiden kestävä sekä hyvä eteistila ja vielä bonuksena maisemien ihailu mahdollisuus suoraan teltasta 😄 Ja nämä kaikki löytyivät juuri tästä mallista. 
Ja nyt voin sanoa yhden yön testauksen jälkeen, olen erittäin tyytyväinen uuteen telttaani.

Ilta meni leirinuotion äärellä istuskellen, ja suunnitellen mahdollista Sarekin kesävaellusta sekä nautiskellen sadepäivän tuomasta omanlaisesta tunnelmasta.
Aamulla heräsin tuttuun tapaan todella aikaisin, jo viideltä ja lähdinkin nuuhkimaan sateen jälkeisen aamun raikasta ilmaa. Kiersin Iso-Holman lammen ympäri vievän todella kivan polun ja nautin hiljaisuudesta. Kyllä, tässä hetkessä, Nuuksio oli hiljainen.., ja todella kaunis aamu-usvan leijuessa ympärillä. 
Nää on mulle näitä parhaita hetkiä luonnossa.. Olla hiljaa ja kuunnella hiljaisuutta. 

En vielä tässä vaiheessa ollut päättänyt, vietänkö retkellä myös toisen yön. Tulevaksi illaksi oltiin luvattu rankempaa sadetta, joten ainakin mietin sellaista paikkaa, jossa olisi myös laavu jonkinlaisena sateensuojana, niin ei tarvitsisi teltassa iltaa nyhjöttää. 
Holma-Saarijärven kohdetta mietin, mutta kun pääsin alueen vastarannalle, huomasin ja kuulin, miten iso nuorisojoukko oli vallannut koko saaren ja bilettivät siellä musiikin tahdissa jo heti aamusta! Eli ei, en mennyt sinne. :D 
Joten jäin siihen vastarannalle paistamaan lounaaksi lettuja. Kokeilin ensimmäistä kertaa valmista lettutaikinan jauhoseosta, ja letuista tuli täydellisiä. Jes! Nyt taidan nautiskella lättyjä vieläkin useammin retkillä 😄 

Koska olo oli jo niin happy, tuumasin että voin hyvillä mielin päättää retkeni myös tähän ja lähteä nauttimaan omasta rauhasta kotiin. 
Nuuksioon en ehkä lähtisi enää toiste viikonlopun aikaan, mutta arkena voisin hyvin vielä, toivoen ja olettaen, että silloin olisi rauhallisempaa.. :)

Unohdin ottaa teltasta muuta kuvaa :D
Kyllä Nuuksiokin voi olla hiljainen
Aamupalaksi mysliä - uusi lemppari
Mieletön aamu-usva <3
"Sateisen illan jälkeinen aamu - hiljaisen metsän syleilyssä,
juurrun tähän hetkeen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti