lauantai 28. maaliskuuta 2020

Nelinkertaisesta marraskuusta selvitty

Niin se vain "talvi" alkaa olla takana päin ja kevättä kohti mennään. Meillä on nyt yli viikonpäivät ollut hyvinkin keväistä keliä, kun aurinko on sulostuttanut jokaisena päivänä. Myös muuttolinnut ovat alkaneet saapua sankoin joukoin pelloille viettämään lepohetkiä. Eilen aamuna kuulin kurjen huudon ensimmäistä kertaa. 
Huomaa jälleen hyvin, kuinka sopeutuvainen otus ihminen onkaan.., tai itse en ainakaan enää edes muista kuinka kaamea talvi meillä olikaan kaikkineen kaatosateineen ja myrskyineen, nyt kun kevät on jo melkein ovella. 
Niin, näyttihän se lumisateita ennustavan ensi viikolle vielä!

Mutta kaikenkaikkiaan, hyvin eriskummallinen talvi etelässä tänä vuonna oli. Olen hyvin onnellinen saadessani viettää kuitenkin kaksi viikkoa talven ihmemaassa, kun vietimme joulun aikaa ja vuodenvaihdetta pohjoisessa.
Ja onhan meillä täällä ollut kuitenkin jonkun verran pakkasaamuja, jotka tuovat talvista tunnelmaa ympärilleen. Hiihtämään ei ole päässyt, ja se on tietysti yksi isoin mikä harmittaa. 
Mutta parempi onni ensi vuonna!

Nyt on vihdoin myös selvitty pimeistä aamuista. Olen ikionnellinen, kun valoisuus jälleen alkaa jo heti viiden jäljiltä. On aivan parasta, kun voipi taas tallustaa aikaisia aamukävelyjä.

Narsissit ja pajunkissat tuomassa kevät tunnelmaa


Eriskummallinen tilanne on myös tämä korona. Jotenkin siihen suhtautuu vieläkin melko ristiriitaisesti, koska se ei suoraan vielä ole vaikuttanut niin suuresti omaan elämään, joten sen olemassaolon aina välillä unohtaa, kunnes taas muistaa kuinka suuren suuri ja vakava asia kuitenkin on. Omassa tuttavapiirissä ei vielä ole tiettäviä tartuntoja, mutta olisin suuresti hämmästynyt, jos se ei meillä oireettomana ole. Minä varsinkin kun kuljen edelleen ihan normaalisti töiden puolesta ympäri maakuntaa, eri paikoissa, eikä minulla ole käsienpesu mahdollisuutta asiakkaiden välillä, joten voisin kuvitella olevani hyvinkin mahdollinen tautipesäke. On meillä toki nyt annettu kertakäyttöhanskoja käytettäviksi.
Mutta minkäs teet. 


No tästä kaikesta huolimatta, pitää koittaa elää suht normaalisti. Me juhlistimme eilen kotona hieman yllättäviä mökkikauppoja! Nimittäin, koska koronan vuoksi meidän metsäpirtti jäi jäihin, satuin vilkaisemaan jälleen mökkitarjontaa, ja kuinkas sattuikaan silmiini osuvan erämökki Salon seudulta!
Meillä oli jopa lehdessä aiemmin ilmoitus haettavasta erämökistä, mikä ei tuottanut tulosta, joten ilmeisesti sellaiset ovat harvinaisempia täällä etelässä. Mutta nyt löytyi. Ja mikä parasta, siinä on oma, iso uimakelpoinen lampi ja se sijaitsee isolla kahden hehtaarin metsätontilla!
Hinta oli myös erittäin kelpoinen sijaintiinsa nähden, joten ei ollut vaikea päätös tämä.

Mökki on siis nimensä mukaisesti erämökki, sillä siinä ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä. Aurinkopaneeli ja agregaatti kuitenkin tuomassa pientä tarvittavaa sähköä. Sekä tosiaan se lampi, johon virtaa vesi pienestä purosta. 
Mökissä on tupa sekä sauna. Myös erillinen savusauna löytyy, mikä on ihan mieletön bonus!
Myös Markulle on oma nikkarointiverstas sekä runsaasti hirsiä työstettäväksi. 
Meiltä on tunnin ajomatka mökille, mikä on juuri passeli mökkimatka. 

Ajatuksena on, mikäli tämä maailmanmeno joskus palautuu suht ennalleen, että mökkiä voisi myös vuokrata. Joten pääsen itsekin nauttimaan omasta pienestä haaveestani olla "mökkiemäntänä". Ja jos oikein kaikki natsaa, voisin tämän myöden tarjota niitä omia luontoyhteys eräpalveluita samassa yhteydessä. 
Ja yksi iso (ja kaukainen) ajatus on myös mahdollisuus rakentaa samalle tontille myös pieni hirsitalo. Mutta nämä ovat vielä niitä ajatusleikkejä.

Tämän myöden, luovumme siis metsäpirtti mahdollisuudesta. Vaikka se pirtti olikin kaunis unelmani, oli erittäin suuri puute lammen/veden puuttuminen. Se olisi ollut iso ja työläs projekti, eikä välttämättä edes mahdollinen. Myös setäni tuumaili, ettei haluaisi myydä lisämetsää meille pirtin ympäriltä, joten puolen hehtaarin pläntti toisen maiden keskellä, olisi saattanut tuoda hankaluuksia joskus tulevaisuudessa, jos ja kun setäni olisi myynyt tilansa. 
Uskon, että näin oli tarkoitettu, sillä todennäköisesti ilman karanteenia, olisimme saattaneet jo tehdä paperit siitä. 

Myös tähän erämökki kauppoihin Uudenmaan sulku hieman vaikuttaa, sillä myyjät asuvat siellä. Mutta ilmeisesti kaikki paperityöt hoituvat verkossa, ja ehkäpä he kauppakirjan turvin saavat käydä tyhjentämässä mökin omista tavaroistaan. 
Mutta niin, tälläisiä uusia tuulia taas näiltä main :)

Ollaan käyty pyöräilemässä pari kertaa jo
Kotalättyjä viime viikonlopulta
Aamutunnelmaa
Pieni pala ikiomaa erämökkiä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti