sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Unelmien hirsipirtti

Suuria uutisia; löydettiin kuin sattuman kaupalta metsäpirtti, jota ollaan enemmän tai vähemmän haeskeltu. Ei ehkä oikein edes tiedetty mitä haetaan, mutta kun tämä pirtti tuli eteen, tiesimme että juuri tämmöinen sen pitää olla. Me kun emme varsinaisesti haettu kesämökkiä, vaan jotain muuta. 
Myös pohjoisesta etsimme, mutta realiteetti tuli siinä asiassa vastaan. Kun kerran ainakin toistaiseksi täällä etelässä asumme, olisi hyvin hankala pitää pohjoisessa mökkiä.
Mutta nyt kun meillä on se täällä, voimme toteuttaa haaveitamme helpommin. Pohjoisen haaveet elävät silti vahvasti mielessämme, ja uskon edelleen senkin ajan vielä koittavan, kun sinne lähdemme vielä pysyvästi.

Minun haaveeni tämän hirsipirtin suhteen ovat melko yksinkertaiset. Haluan kokeilla elää ns. offgrid elämää. Eli elämää ilman nykyajan mukavuuksia, kuten sähköä ja juoksevaa vettä. Minua kiehtoo valtavasti tietää, millä tavoin tämä tämmöinen vaikuttaa ajatusmaailmaani. Perusluonteeltani olen aina ollut sellainen, että "täytyy nähdä vaivaa" yksinkertaistenkin asioiden eteen, koska se on palkitsevaa. Näin osaa arvostaa ja olla enemmän kiitollinen arjen perustarpeista.  


Markun ajatukset taasen ovat enemmän mm. hirsirakentamiseen ja puuhailuun metsässä. Hän aikoo rakentaa sinne hirsisaunan. Siellä ei tosiaan ole toimivaa saunaa eikä edes vettä. Koska olemme haaveilleet saunasta veden äärellä, on tarkoitus kaivaa sinne uimakelpoinen lampi. Myös kaivo on oleellinen tehdä. 
Tämä pirtti sijaitsee setäni metsissä ja isäni lapsuuden maisemissa. (Pirtin vanha omistaja on taas setäni ex vaimo, joka halusi ehdottomasti antaa mökin juuri minulle). Olemme keskustelleet, jos saisimme ostaa hieman lisää ympäriltä metsää. 
Lammen ja kaivon kaivuuseen saisimme apua sedältäni. 

Vuosien projekti tämä tulee olemaan, mutta hyvä puoli tässä on se, että meiltä ei aja tuonne kuin reilussa vartissa. Alkuun kunnostamme vähän itse mökkiä ja Markku saa ensitöikseen rakentaa (hirsisen) huussin. 
Emme kiirehdi, vaan rakennamme rauhassa kun meillä on aikaa. Viihdymme niin mainiosti metsäpuuhissa ja mökkielämässä. 

Tupa ja kamari
Pihalta löytyy myös ikivanha savusauna

Ja toki emme unohda nykyistä kotiamme, vaan nautimme ja huolehdimme yhtälailla myös tästä.
Tällä viikolla olemme aloittaneet toden teolla kamarin remontin. Huone on tyhjennetty ja laminaatit on revitty irti. Alla olevat raakalaudat on tarkoitus myös irroittaa ja lisätä eristettä pohjaan. 
Vielä ei ainakaan ole ilmaantunut mitään ikäviä yllätyksiä, vaan vaikuttaa että alapohja on hyvässä kunnossa. 
Uudet lankut ovat tilattu, ja ne on tarkoitus sitten maalata asennuksen jälkeen. Seiniin tulee puolipanelointi niin kuin viereisessä huoneessa on, sekä kauniit vanhanmalliset tapetit yläosiin. 
Vanha sohva on viety pois ja tilalle ostamme uuden. 

Tänään vietämme huilipäivää, sillä eilen ahersimme jälleen metsähommissa. Markku sahaili puita pätkiksi ja minä kannoin niitä kolmen sadan metrin päähän autolle. Raskasta puuhaa mutta mie tykkäsin. 
Vielä tosin olisi muutama pölkky kannettavana. Mutta siinä on meille nyt ensi talven puut!

Aamun tunnelmia
Kamarin remonttia
Ilta-aurinko ja Mörkö
Puusavottaa :)

3 kommenttia:

  1. Oon kans unelmoinut vastaavasta. En ehkä noin extremestä, että ei ole juoksevaa vettä eikä sähköä, mutta omasta hirsimökistä keskellä ei mitään. Lähin kauppa voisi olla 20km päässä. Tähän unelmaan on tosin vielä aikaa, vielä täytyy opiskelujen takia asua kaupungissa. Ehkä vielä joskus :)

    https://kohtiparempaaminua2020.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskellä ei mitään olisi aivan ihastuttavaa asustella..
      Pikkuhiljaa unelmat aina täyttyvät, niin myös varmasti sinulla :)
      Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  2. Ihanaa, onneksi olkoon! Mekin oltiin vuosi sitten onnesta piukeena, kun löydettiin unelmien mökki. Tietysti paljon hommaa on kunnostuksesta jätevesipumppaamon korjaukseen. Metsähommaa riittää meilläkin, raskasta on!

    VastaaPoista