perjantai 29. lokakuuta 2021

Meidän eka pakureissu!

Kirjoitanpa heti perään tuosta kolmen viikon takaisesta pakuretkestämme. Meidän piti lähteä jo torstaina, mutta se lupaili silloin niin hurjaa sadetta, joten suosiolla läksimme perjantai päivällä matkaan. Otimme tosiaan suunnaksi Pohjanmaan ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuiston. Tämäkin valikoitui vasta lähtöpäivänä, mutta sattumalta luin, että tämä on kenties Suomen hiljaisin kansallispuisto, joten se sopi enemmän kuin hyvin meille. Ja totta tosiaan, eipä siellä juuri muita ollutkaan.

Alueella oli varta vasten pieni parkki matkailuautoille, johon jätimme pakun. Läksimme kiertämään noin kolmen kilometrin reittiä koirien kanssa. Koirat kun nukkuvat aina ajomatkalla, on tärkeää saada niille vielä kunnon aktiviteettiä ennen yöpuulle menemistä. Maistuu sitten uni kaikille paremmin. Halli on osoittautunut olevansa oikein reipas ja kulkee yllätävän nätisti hihnassa. Myös ruokailut sujuivat, toisin kuin Sisulla, joka saattaa ensin nyrpistellä nokkaansa ruokaa tarjottaessa. Lopulta kuitenkin syö viimeistään muutaman tunnin kuluttua.

Tosiaan, odotukset yöstä eivät olleet järin korkeita unien suhteen, mutta ihan voi sanoa, että normaalisti sitä tuli nukuttua. Pakun sänky ei järin leveä (tai edes pitkä) ole, mutta hyvin mahduimme. Sisu nukkui oman peittonsa kanssa pienellä "sohvalla" ja Halli lattialla.
Ilta- ja aamupalat oli hauska kokkailla kaasuliedellä sekä jääkaappi pakusta myös löytyy. Lisäksi kasetti wc. 

Aamulla minä hipsin kuvamaan kaunista Kauhanevan suoaluetta. Kylmä ja kova tuuli oli, mutta ihanasti aurinko välillä tuli näkyviin. Kävinpä myös pikaisesti pulahtamassa lammella! Siinä vielä hetken nautimme luonnonläheisyydestä, kunnes jatkoimme matkaa kohti Tuurin kyläkauppaa. Halusimme tosiaan viettää yön myös oikealla karavaaniparkilla, ja tuo Keskisen parkki oli ainakin melko perinteinen ja edullinen. Mutta luontoa ei siinä ollut lähelläkään, joten oli aika ankeaa tepastella koirain kanssa ympäri parkkipaikkaa. 
Käytiin myös syömässä ja Markku teki kalastustarvikeostoksia.

Todella onnistunut retkiviikonloppu ja luulenpa, että tähän vielä hurahdamme kunnolla! Loistava tapa viettää yhdessä aikaa ja kiertää paikkoja kun "mukavuusboksi" kulkee mukana matkassa.

Retkiautoelämää
Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti