maanantai 22. marraskuuta 2021

Tunturikerhon karpaloretki

Viime kuussa oli perinteinen tunturikerho Login karpaloviikonloppu. Silloin lähdetään porukalla Kurjenrahkan kansallispuiston suolle kerämään karpaloita sekä viettämään aikaa yhdessä. Tänäkin vuonna karpaloita on runsain mitoin, itsekin sain kerättyä pari kipollista. Suo oli kyllä poikkeuksellisen märkä, mutta tarkkaavaisesti kun kulki, välttyi märiltä sukilta. Saappaat olivat kyllä ehdottomat. Ostin tuossa taannoin lasten osastolta Viking merkkiset lämpösaappaat ja ai että kun ne ovatkin hyvät! Tuntui, ettei naisten osastolta löytynyt mitään vastaavaa, mutta näemmä lapsille tehdään toimivia ja lämpimiä kengiä. Samalla voisin lisätä tähän, että pari viikkoa sitten tilasin myös lasten lämpöhaalarit koossa 160, ja sekin istui kuin nakutettu päälleni. Nimittäin aikuisten haalarit ovat auttamattomasti liian suuret päälläni. 

Mutta takaisin aiheeseen. Suolla viivyimme vajaa kolmisen tuntia, jonka jälkeen läksimme tulistelemaan nuotioeväitä laavulle. Sieltä vielä halukkaat siirtyivät tunturikerhon metsäkämpälle ruokailemaan yhdessä, saunomaan ja yöpymään. Itse jäin saunaan asti, mutta en yöksi tälläkään kertaa, sillä suunnitelmissa oli seuraavana päivänä pystyttää minun ikuisuusprojektini, eli lapin kota mökkimetsään! 

Mutta niin antoisa päivä oli jälleen kerholaisten kanssa ja muutenkin pitäisi saada aikaiseksi tehdä vielä toinen keruureissu. Karpaloitahan voi kerätä vaikka talven yli, mikäli lunta ei tule. Viime yönä oli hitusen verran sadellut ja tällä hetkellä pakkasta on kahdeksan astetta. Ihanaa :)

Karpaloretkellä
Töykkälän laavulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti