keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Mökkimetsässä

Ollaan vietetty aikaa taas hiukan enemmän myös mökillä, joko yksinään tai yhdessä. Etenkin taas syksyn tullen oli ihana palata puuhailujen pariin ja saatiinkin aika paljon tehtyä muutaman päivän aikana. Poltettiin esim risukasoja, jotka ovat lojunneet siellä ties kuinka kauan sekä jo pilalle menneitä puukasoja. 
Markku myös alkoi työstämään lammelta johtavaa patoa kestävämmäksi, sillä savimaata kun tuokin on, syö jatkuva veden virtaus maata ihan kiitettävästi ja aiheuttaa sen, että koko lammen reuna saattaa joskus sortua. Lampihan on tehty tai ainakin laajennettu sinne metsään ja aina kovien tulvien aikana, ollaan ihan hermona kestääkö pato tai vuotaako vedet yli äyräiden. No, sitä ei ehkä kovin helpolla tapahdu, mutta on toki mahdollista.

Aina myös mökillä ollessa tulee tietysti saunottua ja käytyä kylmäpulahduksilla lammessa. Ollaan saatu nauttia myös kirkkaasta tähtitaivaasta. Nyt myös lampi on saanut jääkerroksen pakkaspäivistä. 
Lintujen ruokinnan olen aloittanut sekä kotona että mökillä ja tämänkin vuoksi pitää mökillä käydä nyt viikoittain täydentämässä ruokinta-astiat.
Toiveissa olisi nähdä talven aikana taas hömötiaisia sekä punatulkkuja. 

Tänään ja huomenna on luvassa lauhaa keliä, minkä vuoksi vähäinen lumi sulaa, mutta ihana yllätys tosiaan, että ennusteet povaavat talven tuloa jo heti viikonloppuna uudestaan.

Pyhäinpäiväviikonlopun tunnelmaa
Metsä täynnä puukasoja
Tämän kasan siirsin..
Tähän

Risujen polttoa
Tähtitaivas
Aamutunnelmaa


Puuhommia
Keräsin kotaan nuotiokiviä
Vielä löytyi suppiksia
Omalta mökkireissulta parin viikon takaa


1 kommentti:

 1. Hei!
  Denise täällä BGA.FIstä.
  Haluaisin saada yhteyttä sinuun yhteistyöehdotuksen merkeissä.
  Voitko kirjoittaa minulle osoitteeseen denise.valler@bgavideoproduktion.se ?
  Toivottavasti kuullaan pian

  VastaaPoista