sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Joulu 2021

Tänä jouluna olimme ihan vain kotosalla ja meille tuli jouluruokailemaan minun vanhemmat sekä veli perheineen. Äiti jäi myös yöksi, mikä oli erilaista, mutta mukavaa. Markun kanssa aloitettiin häärääminen aattoa edeltävänä päivänä, jolloin valmistettiin jo osa ruuista. Loput sitten aattoaamun aikana. Juurikaan stressiä tai muutakaan kiukuttelua joulutohinat eivät saaneet aikaan, liekö syynä kun yllättäen saimme valkoisen joulun! Myös pakkasta on ollut ihan kunnolla, joten talven tuntua todellakin vihdoin myös täällä. Täytyy sanoa, että en edes muista, milloin etelässä olisi ollut näin talvinen joulu. 

Kotijoulu

Joulupöydässä meillä oli kinkun ja kalkkunan lisäksi mm. perunat, lihapullat, mureke, maksa- ja lanttulaatikko sekä salaatit ja saaristolaisleipää porotahnalla. Suurin osa itse tehtyinä. Ruokaa myös jäi yli, mutta niinhän se taitaa aina olla. Mutta hyvin ainakin vielä itselleni maistuu seuraavina päivinä jouluruoka.
Joulusta pitää nauttia, ja yksi suurin ilo on juuri ruoka :)

Vieraat viettivät meillä muutaman tunnin ja heidän lähdettyä lähdin lämmittämään joulusaunaa navetalle. Äiti ei välittänyt kokeilla navettasaunan elämystä, mutta Markun kanssa käytiin heittämässä löylyjä ja nauttimassa vanhanajan saunan tunnelmasta. Löylyjen jälkeen availtiin muutama paketti, jotka olimme saaneet. Markulle annoin kalastusjuttuja ja itse sain häneltä toivomani lämpimän villaisen Jussipaidan. Lupasi se vielä jonkin yllätysviikonlopun tammikuussa järjestää. 


Seuraavana päivänä läksimme jouluajelulle Naantaliin. Yllättäen Turun suunnalla satoi ihan älyttömästi lunta ja sitä olikin tullut parikymmentä senttiä. Eli siellä ainakin oli kunnon talvi pyrähtänyt. Naantalissa kävimme kävelemässä muumimaailmassa sekä itse halusin käydä pulahtamassa keskustan tuntumassa olevalla talviuintipaikalla. Se luonnollisesti olikin mieluisin itselleni. 
Loppupäivä vietettiin rauhallisesti kotoillen ja minä painuin yöksi metsään nukkumaan :)


Joulu 2021

Sauna

Joulupäivän aamukävely


Ihanaa kun sai ottaa sukset esille!
Yö tähtitaivaan alla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti