sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Takaisin vuoteen 2016 - Mitä tapahtui viidessä vuodessa?

Sain lukijalta ihastuttavan toiveen tehdä samanlaisen postauksen, minkä tein viisi vuotta sitten. Siihen olin kirjoittanut ajatuksia ja toiveita, mitä haluaisin tapahtuvan seuraavan viiden vuoden kuluttua. Ennen kuin mietin, mitä toivoisin seuraavilta vuosilta, palaan takaisin viime vuosiin ja katson, kävikö kuten ajattelin.


Ensimmäisenä kirjoitin asumiseen liittyvistä toiveista. 

Toivon että meillä on Markun kanssa kiva yhteinen koti lähellä Turkua. Sen pitää olla luonnon läheisyydessä, hyvät yhteydet kulkea, helppohoitoinen ja ennenkaikkea koti, mikä tuntuu kodilta.
Toivon että meillä olisi lemmikkejä. Kissa ja koira. Koirasta olen haaveillut niin kauan. Tiedän että se rajoittaa elämää mutta tiedän myös kuinka paljon se antaa. Musta olisi vaan niin ihanaa ulkoilla metsässä koira seurana. Ja lemmikit tuovat myöskin eloa ja lämpöä meihin.

Ja täytyy todeta, että aikalailla tämä on mennyt juuri siten, miten toivoinkin.
Muistan, miten tuohon aikaan viisi vuotta sitten etsimme yhteistä omaa kotia. Kävimme muutamissa näytöissä, eikä se ollut kiveen hakattu että sen pitää olla omakotitalo, vaan myös rivitalo kiinnosti silloin. No nyt olen erittäin iloinen, että muutimme tähän, missä nyt asumme. Vanha rintamamiestalo, punainen tupa ja perunamaa. On tämä tuntunut kodilta, todella. Olin kirjannut mm. että talon pitää olla helppohoitoinen, luonnon läheisyydessä ja hyvät kulkuyhteydet. Kyllähän nämä kaikki täyttyy. Emme ole ainakaan kokeneet, että tässä talossa ja pihapiirissä olisi liikaa hoidettavaa. Vaikka hoidettavaa toki on. Mutta me myös pidämme siitä. Myös kissa(t) ja koira(t) ovat rikastuttaneet elämäämme, juuri niin kuin toivoin. Ja kanat!


Toisena asiana pohdin työasioita.

Toivon että meidän kodissa olisi huone jossa olisi mahdollista tehdä hierontahoitoja. Ajatuksissani tiedän jo miten sisustaisin huoneen. 
Toivon että voisin työllistää itseni jopa tällä. Mutta pidän mahdollisuutena sitäkin, että tekisin hierontatyötä palkkatyön ohella. Tiedän että pidän vaihtelevasta työstä. Voisin tehdä jopa useaa työtä kerryttäen niistä kokonaisuuden mikä pitää mielenkiintoani yllä.

Silloin olin juuri valmistumassa myös hierojaksi, mutta työskentelin laitoshuoltajana terveysasemalla. No, tämä hierontahaavekin kotioloissa on käynyt toteen aikalailla, mutta palkkatyön ohessa. Nyt en tosin ole korona aikaan enää juurikaan hierontoja tehnyt, mutta aina silloin tällöin edelleen teen yksittäisiä keikkoja. Ja se on ollut mukavaa vaihtelua arkeen. Myös palkkatyö on vaihtunut toiseen, viihtyisämpään.
Pohdin useampaa tulonlähdettä, ja sekin todella pitää paikkansa nyt! Palkkatyö, satunnaiset hieronnat sekä some/youtube. 


Ja lopuksi kirjoitin ajatuksia minkälaista elämää yleisesti haluaisin elää. 

Toivon että elämäni koostuu hyvästä parisuhteesta, meidän lemmikeistä, työstä josta nautin, harrastuksistani eli joogasta, ulkoilusta sekä yhteisestä crossfitistä.
Toivon että matkustelisimme kerran vuodessa joko kotimaassa tai ulkomailla pidemmän reissun.
Toivon että pidämme yllä meidän juttua siitä, että lähdetään yhdeksi tai kahdeksi yöksi silloin tällöin uusiin paikkoihin.
Toivon että käyn myös yksinään pienillä irtiotoilla vaikka joogan tai vaelluksen merkeissä.

Jo vain, kyllähän meidän elämä näin on soljunut eteenpäin.
Alkuvuosina jatkoimme yhteisiä harrastuksia juoksun ja kuntosalin merkeissä. Crossfit piti lopettaa, kun täälläpäin ei sellaista ole tarjolla. Jooga on muuttunut joka aamuiseksi venyttelytuokioksi, mutta Turku työpäivinä kävin vielä useasti joogatunneilla. Ulkoilu kuuluu vahvasti elämäämme eri tavoin.
Matkustelu on nykyään pitkälti kotimaan matkailua ja mökkeilyä. Uskon kylläkin, että vielä joskus lähdemme ulkomaillekin, vaikka ei se tosiaan tunnu enää niin tärkeältä. Myös tälläiset pienet irtiotot ovat luonnollisesti vähentyneet koirien takia, mutta kyllä niitäkin aina jokunen on vuodessa tullut tehtyä. Myös kun ostimme metsämökin, on sekin vähentänyt tarvetta matkusteluun.
Ja kyllä, molemmat panostamme myös omiin juttuihin, sillä se on meille kummallekin tärkeää. Minä käyn paljon omilla vaelluksilla ja kävin jopa siellä joogaretriitillä Thaimaassa. Markku ei ehkä käy yksinään missään ihan niin paljon kuin minä, mutta hänelle tärkeää on taas saada viettää kotona omaa aikaa. Ja tämähän meillä meneekin kivasti yks yhteen.

Että tälläistä. Kyllähän ne unelmat ja toiveet hyvinkin käyvät toteen. Katsotaan mitä seuraavan viiden vuoden aikana voisi tapahtua. Seuraavaksi kirjoittelen sitten niitä pohdintoja 😊

Elokuussa 2021 mustikkametsässä ❤
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti