keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kevätsuunnitelmia

Kevättä kohti! Jännällä sitä ootellaan mitä kevät ja kesä paljastavat tuolta pihamaalta löytyvän.
Minkälaista vihertävää, kukkivaa ja syötävää sieltä löytyy. Ja ennenkaikkea, ihanaa nähdä pihapiiri valon ja vehreyden loisteessa!
Keväällä olisi paljon puuhaa mitä ulkosalla voisi tehdä ja ajattelin niitä tämän aamun ratoksi pohdiskella.

Ensinnäkin siivousta ja raivausta. Tuolla näyttäisi olevan jos jonkinmoista lelua ja roinaa hylättynä pitkin pihaa sekä ulkorakennuksissa. Ne olisi hyvä käydä läpi, heittää turhat ja rikkinäiset roinat pois ja järjestää käyttökelpoiset siististi omille paikoilleen. Paras ehkä olisi tilata lava, johon heittäisi kaikki romut.

Kanala pitää saada tyhjennettyä vanhoista pehkuista ja puhdistaa huolella sekä tarkistaa tarhan kunto. Mielessä olisi ottaa ainakin kesän ajaksi muutama kana pihalle. 
Saadaan maalaiselämän tuntua ja vipinää ja vilskettä pihalle!

Liiterissä oleva kellari olisi hyvä ehtiä pestä ja maalata. Se on päässyt ummehtumaan aika pahasti. On sitten paikka missä säilyttää ryytimaan tuotoksia.
Josta päästäänkin itse kasvimaahan. 
Siinä on sitten työsarkaa koko kesäksi, kitkeä ja kastella jotta saadaan hyvää satoa.
Niin innoissaan olin kun löysin raparperin ja mansikan myös kasvavan tuolla.
Vielä ei ole mietittynä mitä kaikkea kasvatetaan mutta varmaankin ihan perus perunaa, salaattia, kurkkua, porkkanaa..  sellaisia mitä oikeasti tulee hyödynnettyä.
Kesäfiiliksin!
Näiden lisäksi on tietysti talon huoltoa. Maalausta, rännien puhdistus ja fiksaus ym.., sisätiloissa edelleen sisustuksen hakemista. 
Markun kesäprojektina on kunnostaa navetassa olevaa saunaa. Olisi ihan parasta jos saataisiin sauna ja vieressä oleva kesähuone kuntoon ennen meidän loppukesän juhlia.
Mutta nämä on kaikki asioita jotka vievät aikaa, eikä kannata hötkyillä tai muuten vaan hankkia itselleen stressiä moisista.

Kaikenpäälle alkukesällä meidän elämää tulee sulostuttamaan pieni, karvainen nyyttimme, joka myös vie aikaa ja huolenpitoa. 
Mutta kyllä me tästä kaikesta selvitään. Rennolla asenteella etiäpäin niin hyvin menee :)
Kasvimaa vielä talviunilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti