lauantai 3. elokuuta 2019

Aamusauna, parasta elämässä

Viime kesänä lumouduin vallan aamusaunomisesta, joten myös tällä lomalla tuli saunottua, ja paljon. Erityisesti juuri aamuisin.
Uskomaton onni oli myös se, että reilu viikko kun reissussa vietettiin, suosi säiden haltijat todella. 
Pohjoisen helleviikko osui juuri meidän lomaan, ja ah autuutta, kun kävin lämmittämässä maanantai aamuna, ensimmäisenä virallisena lomapäivänä, rantasaunan sekä ottamassa pulahduksen järvessä!
Ja lämmitin sen saunan myös seuraavana ja sitä seuraavana aamuna. Itseasiassa jokaisena aamuna, mitä olimme Markun vanhempien luona Taivalkoskella. 

Kostonjärvi, Taivalkoski

Ihan paras aloitus päivään ja se tekee mut niin onnelliseksi. 
Nyt kotonakin olen käynyt pari kertaa tällä viikolla läheisellä järvellä ottamassa aamukylvyn, koska sekin on mieletön päivän aloitus, vaikka tällöin ei ole sitä saunaa. Näin kesällä se toki menee ilmankin, mutta talvella olisi ihana käydä juuri aamuisin pulahtamassa järvellä saunan kautta. 

Lämmitettiin myös navettasauna tiistaina sekä tänään olisi taas tarkoitus fiilistellä vanhan ajan saunalla. 
Tein myös perinteisesti vihdan, josta tulikin mieleen, kuinka vähälle ilmeisesti vihtomiskulttuuri on jäänyt..? Muistelen lapsuudesta, miten meillä tehtiin vihtoja talven varalle kymmeniä, jotka ne sitten vintille ripustettiin kattoparruihin odottamaan lauantaisaunaa. Pitääkin palauttaa tämä nykyiseen elämään.

Myös Saunapäivä osui pohjoisen lomalle, jolloinka olimme Tankavaarassa. Markun huuhtoessa kultaa, kiersin minä Kultakylän kaikki saunat. Tarjolla oli niin maasaunaa, mökkisaunaa, kullanhuuhtojansaunaa, vaunusaunaa.. Ihmisiä ei tosin ollut, joten kaikki saunat sain testata itsekseni, paitsi yhdessä istuskeli vanha kullankaivaja, mutta hiljainen oli hänkin 😄


Elämässä ei voisi koskaan olla huonoja päiviä, jos aamut voisi aina aloittaa saunomisella ja aamukylvyllä luonnonvesissä 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti