tiistai 9. toukokuuta 2017

Hulinaviikko

On ollut jos jonkinmoista hulinaa koko viime viikko, tosin pelkästään vaan hyvää hulinaa. Kaipa se on tämä kevät, sehän on kiireistä aikaa meille maajusseille 😄
Mutta nyt on kasvimaa möyhitty ja ensimmäiset istutukset laitettu. 
Sunnuntaina laitettiin perunat ja sipulit maahan. Muita lajikkeita ei parane vielä laittaa, lunta se vaan edelleen täälläkin satelee.
Olihan vapun jälkeen varsin lämmintäkin. Silloin sain vihdoin laitettua orvokit ruukkuihin pihalle. Hyvin ne ovat kestäneet yöpakkasia.


Vappuna me tosiaan pistettiin lumien sulattua leiri pystyyn takapihalle tarkoituksena nukkua yö ulkona. 
Minä pienessä teltassani ja Markku riippumatossa. Sovittiin että ei herätetä toista jos haluaakin mennä sisälle nukkumaan, syystä että jos nyt kävisi niin hienosti että minä edes nukahtaisin, en halua silloin turhaan herätä.
No, olin yllättävän rauhallinen vaikka mua jännittikin mitä siitä tulee. 
Kylmä ei tullut, kiitos erittäin hyvän makuupussin minkä ostin Outdoorista. Melkeen tuli jopa kuuma villasukat ja kalsarit jalassa.
Sen ansiosta jaksoin olla rauhallisesti mutta ei se uni vaan millään tullut. En silti luovuttanut. Ajattelin että tähän on vaan pakko tottua.
Lopulta kävi niin, että me molemmat kömmittiin jossain vaiheessa sisälle nukkumaan Markun ehdotuksesta. Oisin varmaan ollut aamuun asti siinä hereillä 😄

No kun kerran tuli nukuttua sittenkin hyvät yöunet, lähdettiin aamupäivästä aurinkoisen vappupäivän kunniaksi retkeilemään Savojärvelle. Ei otettu mitään eväitä mukaan koska olin lukenut siellä olevan tarjolla Rantapihalla lämmintä keittoa, munkkeja ja simaa.
Ja olipa muuten hyvää. Ja ihanaa syödä ulkosalla nauttien auringosta ja kauniista maisemista.
Retkeilyn jälkeen palattiin kotiin pihahommien äärelle ja ai että miten nautinkaan niistä hommista. Kärräsin kanalan lannat tunkiolle ja tuli ihan nuoruuden ajat talleilla mieleen. Pitäisikö sittenkin joku heppa tuohon pihalle ottaa.. Hmm.

Ois kyllä ollut mageeta herätä tähän aamuun teltasta :)




Keskiviikkona käytiin Laitilassa koiraperheen luona ja näimme vihdoin ja viimein hauvavauvan mikä meille tulee. Niin ihanan söpö pikkuinen pentu.
Mutta hänestä minä kirjoittelen vielä erikseen.
Olen myös selvitellyt tulevan kesän talohuoltoprojektia. Ollaan ajateltu aina kerran vuodessa tehdä joku isompi remppa ja aloitetaan ulkokaton maalauksesta. Oon pyytänyt tarjouksia sen tiimoilta niin katsotaan kehen päädytään.
Kanala vaateisi enää täyttämisen ja itse asukkaat. Kyselin läheiseltä kanatilalta kanoja, ja sieltähän niitä saa hyvinkin. Pääsevät vanhat kanarouvat vielä viettämään leppoisia eläkepäiviä meille 😊

Oltiin myös viikonloppuna risteilyllä. Meinattiin nyt vielä käydä ennen kuin pentu tulee. Lauantaina sattui olemaan Älä laihduta päivä ja sehän osui just eikä melkein meidän kohdalle. 
Kun ollaan tosiaan eletetty mun itsekuriruokavaliolla arkipäivät niin nyt kyllä saatiin syödä senkin edestä. Mutta miten paljon paremmalta ruoka maistuukin kun muuten syödään melko niukasti. Ja niin luksukselta! Vaikka ähkyhän siitä seurasi.

Pippuripihvi ja jälkkäriä :)


Tässä on kyllä joka viikonloppu ollut jotain erityistä, seuraavaksi äitienpäivä johon kuuluu varmasti kakkua.., sitten tulossa on yöpyminen Vanajanlinnassa sekä kohta myös minun yllätyssynttärit, varmaan siihenkin kuuluu herkuttelua. En vielä tiiä mitä Markku on keksinyt. 
Saan jokapäivä vihjeen. Tähän mennessä olen arvannut että synttäreitä vietetään Turussa, kuumakivihieronta ja ruokaa. Saa nähdä pitääkö olleenkaan paikkansa. Todennäköisesti ei. Huijaa kuitenkin ja antaa vääriä vihjeitä 😄

Ai niin! 
Otettiin hauskoja wanhanajan kuvia, eikö olekin ihan super. Pittää kehystää oikeen seinälle.
Maatalon Isäntä ja Emäntä, olkaapa hyvät :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti