maanantai 22. toukokuuta 2017

Yö Vanajanlinnassa

Ja millainen! Ehdottomasti upein hotelli jossa olen Suomessa ollut. 
Kun kerran Hämeenlinnan suunnalla olimme juoksukisoissa lauantaina niin mikä jottei sitä tulisi vietettyä samalla pieni miniloma.
Hotelliksi valikoitui Hämeenlinnan kuuluisa Vanajanlinna tietysti. Näin pääsimme samalla jatkamaan harrastustamme yöpyä hieman erilaisissa kohteissa ja sitähän Vanajanlinna on.
Ei se oikeasti ole linna vaan vanha metsästyskartano mutta suuren kokonsa vuoksi sitä on kutsuttu linnaksi.
Ja valtava se onkin. Ja kun astuu etupihan porteista sisään, samalla sekunnilla tuntuu kuin aikamatkustaisit menneeseen ja ihan johonkin muualle maailmalle.
Niin epätyypillinen rakennus Suomessa. 
Tulee mieleen ehkä englantilaistyylinen johtuen rakennusmateriaalina käytetystä punatiilestä.

Saavuimme linnaan suoraan Military Runista. Joten arvata saattaakin, emme ehkä olleet sieltä puhtaimmasta päästä.
Siksi olikin niin koomista kun sisäänkirjoittamisen yhteydessä meille tarjottiin lasilliset kuohuvaa ja mulla oli päällä likaiset sortsit ja crocsit jalassa! 
Muuten kuohuvat sopivat täydellisesti kisojen jälkimainingeihin ja ajatelkaa kuinka siistiä on että tarjotaan lasilliset hotelliin kirjautuessa.
Näiden alkuvau hokemien jälkeen oli takuuvarma olo, että huonekin on upea.
Ja jep, sitähän se oli. Mahtavan iso kaari-ikkuna järvinäköalalla. Vau!


Lepäiltiin hetken aikaa huoneessa kunnes alkuillasta lähdimme tutustumaan Hämeenlinnaan tarkemmin.
Kaunis pieni kaupunki tuntui olevan ja viihtyisä tori. Kävimme syömässä burgerit ja ai että kun maistui taivaalliselta rankan juoksusession jälkeen.
Jälkkäriksi haettiin jätskit ja istuskeltiin torilla auringon paistaessa.
Poikettiin myös uudehkossa kauppakeskus Goodmanissa.
Vanajanlinnaan palattaessa käyskenneltiin vielä ulkosalla ihaillen upeaa paikkaa.
Illalla vielä ennen nukkumaanmenoa järjesti Markku pienen yllärin ja oli tilannut pientä iltapalaa ja suklaaherkkuja huoneeseen :)


Aamulla kun heräsin jälleen aikaisin, lähdin ulos kävelylle. Vastaanotossa naureskeltiin kaikkien muiden vielä nukkuvan. No joo, hiljaista olikin.
Oli niin hiljaista että päätin käydä kävelyn jälkeen aamu-uinnilla viereisessä järvessä. Muurien ulkopuolella on linnaan kuuluva tilaussauna ja laituri.
Hetken mietin ja pällistelin ympärilleni rohkenenko mennä kun en tiedä oliko se sallittua eikä mulla siis ollut mitään uikkareita tai pyyhettä mukanani.
No sinne vaan alusvaattesillaan 😄
Ja vitsit sitä hyvän olon tunnetta mikä pulahduksesta tuli! Pakko oli mennä toisenkin kerran. Ah!

Aamiaista tietysti odotin kuin kuuta nousevaa.
Yllätyksenä se oli kuitenkin pienoinen pettymys kaiken muun loisteliaisuuteen verrattuna. Siis ihan perus mutta näillä puitteilla se olisi voinut olla sata kertaa parempi. 
Mahtava aamiaissali, mahdollisuus mennä ulos nauttimaan aamiainen, kauniit järvimaisemat mutta itse ruoka oli maultaankin vähän kehno ja suppea valikoima. Sekä minun lemppari eli leipä oli kovettunutta. Outoa.
No, vatsan sai kyllä täyteen ja muutenkin hyvä mieli tuli jo pelkästään ympärillään olevasta kauneudesta.

Siitä sitten melko pian lähdimmekin kotia kohti, koska kotiin on aina kiva palata ja täällä meitä odottikin jo kissakaverit ja mukavat puuhailut pihatöiden äärellä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti